Numerosi colegi din Romania vin in Marea Britanie atrasi de reclama firmelor de recrutare, iar realitatea pe care o descopera este mult diferita de cea din reclama. Va invitam acum la o serie de seminarii in Cluj, Iasi si Bucuresti unde puteti afla raspunsuri la toate intrebarile Dvs despre practica medicala in Marea Britanie.

marți, 10 decembrie 2013

Atelier de dezvoltare profesionala in Marea Britanie

Program

8.45-9.00 Welcome & Introduction

9.00-10.00 Plenary session: An overview of the medical system in UK

10.00- 11.00 Group discussions & scenarios

Participants will be split in three small groups for the following topics:
a. Applying for a job: step by step
b. Communication partnership and team work
c. Knowledge, skills and performance

11.00-11.30 Coffee break 

11.30-12.30 Group discussions & scenarios

Rotation of small groups.
a. Applying for a job: step by step
b. Communication partnership and team work
c. Knowledge, skills and performance

12.30- 13.00 Plenary session. Questions & Answers

13.00-14.00 Lunch

14.00-15.00 Plenary session: top 10 medical conditions

15.15-16.30 Group discussion & scenarios

Rotation of small groups.
a. Applying for a job: step by step
b. Communication partnership and team work
c. Knowledge, skills and performance

16.30-17.00 Plenary session. Questions & Answers. Conclusions. Feedback.

În sesiunile deschize vor fi abordate și elemente din următoarele subiecte:
  • Procesul de inregistrare la GMC.
  • Durata & Costuri aferente procesului de inregistrare.
  • Programul de lucru in spital. Responsabilitati. Relatia cu pacientii si cu personalul mediu.
  • Idei pentru un interviu de succes.
  • Viața in UK. Câștiguri, impozite, cheltuieli.

Lecturers

Dr Tudor Toma MD, PhD. Consultant respiratory physician, University Hospital Lewisham & Greenwich, London. 

Dr Toma a absolvit Facultatea de Medicina din UMF Iasi, in anul 1993 si a facut pregatirea postuniversitara ca rezident de pneumologie in Iasi, Romania si apoi in Londra, Marea Britanie. In Iasi a contribuit la lansarea si dezvoltarea editiei in limba romana a British Medical Journal, al carei editor a fost pentru primii trei ani (1994-1997). In anul 2000 a venit la Londra si a lucrat la Royal Brompton Hospital, Imperial College, University of London, unde si-a facut doctoratul (PhD) in bronhoscopie interventionala. In teza de doctorat a descris pentru prima data un tratament minim invaziv, endoscopic pentru pacientii cu emfizem: reducerea volumelor pulmonare pe cale endoscopica. Dupa ce si-a terminat studiile doctorale a lucrat ca medic in sectii de terapie intensiva respiratorie si medicina interna la University College London si Homerton University Hospital. Din 2007, dr Toma este Consultant Respiratory Physician la University Hospital Lewisham & Greenwich, un spital cu 400 de paturi din sud estul Londrei si cu activitate de educatie medicala pentru studentii de la Guy’s, King’s and St Thomas’ School of Medicine din Londra. Dr Toma conferentiaza frecvent la intalniri internationale pe tema tratamentelor endoscopice pentru emfizem si are o practica clinica diversa, de medicina respiratorie, orientata in special pentru pacientii cu astm si bronhopneumopatie cronica obstructiva. Ca alte activitati este interesat de studii de cercetare in educatia medicala si de legatura dintre arta (pictura) si interpretarea imaginilor in medicina.

Dr Laura Ciobanu. General Practitioner, Eltham, London & Nuffield Health.

Dr Laura Ciobanu a absolvit Facultatea de Medicina din UMF Iasi in anul 1996. A facut pregatirea post-universitara in Marea Britanie, trecand prin toate etapele de dezvoltare profesionala pentru medicii de familie. In prezent este medic de familie la un cabinet din NHS (National Health System) din Eltham, Londra si medic coordonator pentru medicii de familie din lantul de clinici private Nuffield Health, unde coordoneaza programul de educatie profesionala si revalidare.

Guest speaker. To be confirmed.

Guest speaker-ul este de obicei un medic roman tanar, cu experienta recenta in procesul de inregistrare si revalidare, care lucreaza deja in sistemul medical britanic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu